ÜRÜNLER

Ara öğünlerde, sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde ya da evde televizyon karşısında severek tükettiğimiz kuruyemiş ya da sofralarımıza tat katan baharatlar hakkında bilmemiz gerekenler var. Açıkta satılan kuruyemiş ve baharatlardaki gizli tehlike aflatoksine karşı uzmanlar uyarıyor.

Türkiye’de yoğun olarak tüketilen atıştırmalıklardan olan kuruyemişler ve baharatların uygun koşullarda hasat edilmemesi ve saklanmaması karaciğer kanserine yakalanma riskini artıyor. Gıda Güvenliği Derneği, açıkta satılan Antep Fıstığı, Fındık ve baharat tüketirken dikkat edilmesi gereken kriterleri belirterek tüketicileri uyarıyor.

Açıkta satılan ürünlerdeki gözle görülmeyen mikrobiyolojik risklere dikkat çekildiği, tüm ürünlerin açık olduğunda her türlü mikrop ve küf bulaşmasına ve üremesiyle birlikte küf toksinlerinin oluşmasına olanak sağladığını belirtiyor. Bu küf toksinlerinden en zararlı olanının ise Dünya Sağlık Örgütü‘nce bir numaralı kanserojen madde olarak nitelendirilen Aflatoksin maddesi olduğuna dikkat çekiliyor : “Aflatoksin maddesi uygun koşullarda hasat edilmemiş, kurutulmamış ve muhafaza edilmeyen; açıkta satılan kuruyemiş, baharat ve kuru meyvelerin üzerindeki gözle görülmeyen bir küflenme sonucunda ortaya çıkan zehirli bir kimyasal maddedir. Bu nedenle antep fıstığı, fındık gibi kuruyemişleri ve baharatları alırken Bakanlığın resmi kontrollerinden geçmiş ambalajlı ürünlerin tercih edilmesinin gerekliliği daha da önem kazanıyor.”

Tüm Ürünler imiz Türkiye’nin ve Dünya’nın en seçkin yerlerinden temin edilip kapalı ambalajlarda sizlere sunulmaktadır.

Ürün Gruplarımız

Kar_Kuruyemis
Kuruyemiş Grubu
Ürünler
Hurma Grubu
Antep Fıstığı
Kuru Meyve Grubu
Tropikal
Tropikal Grubu
Yoremiz
Yöresel Tatlar
Bak_liyat
Bakliyat Grubu
Baharat
Baharat Grubu
Kina
Kına Grubu
Antik Kuruyemiş

Hızlı İletişim Formu